Freitag, 29. August 2014

Tri prirodna antibiotika za Vašeg psa


Otkriće penicilina je često opisano kao čudo. Dok su ranije inficirane rane, streptokokni faringitis i upala pluća značile sigurnu smrt, danas se ove bolesti uspešno leče. Činjenica da penicilin i današnji antibiotici spasavaju živote se ne dovodi u pitanje.
Ali njihovo korišćenje dolazi sa cenom.
Antibiotici uništavaju crevnu floru i skorašnja istraživanja pokazuju da mnoštvo ovih dobrih bakterija zapravo bivaju trajno uništene, čak i kada se koriste probiotici posle terapije.

„Prekomerno korišćenje antibiotika bi zapravo moglo da podstiče dramatični porast obolelih od gojaznosti, tip 1 dijabetesa, alergija i astme.“
Martin Blaser (Langone Medical Center) ističe da upotreba antibiotika trajno uništava crevnu floru.

Srećom, postoje prirodne alternative. One mogu biti veoma efikasne i mogu pomoći Vašem psu da izbegne komplikacije sa imunim sistemom i bolestima inflamacije koje antibiotici mogu izazvati.

1. Srebrna voda 
„Koloidna srebrna voda je koloid - tečnost u kojoj se nalaze veoma male čestice srebra. Koloid je najbolji način primene srebra u medicini, upravo zato što su ćelije i telesne tečnosti svih živih bića zapravo u koloidnom stanju i zbog toga organizam mnogo lakše prihvata lek koji je već u koloidnom stanju. Klasični lekovi su, međutim, uglavnom u stanju kristala, tako da organizam mora prvo da ih pretvori u koloid da bi ih iskoristio, a to je proces koji se odvija u organima za varenje. Zbog toga većina veštačkih antibiotika usput ubija i korisne bakterije crevne flore. Koloidno srebro se, međutim, apsorbuje u krv veoma brzo i pre dolaska u želudac, tako da ne izaziva ove neprijatne sporedne efekte. Koloidna srebrna voda je prirodan, bezbedan, netoksičan antibiotik, uspešan u uništavanju više od 650 izazivača bolesti, uključujući viruse, bakterije i gljivice/plesni." 
Izvor
Po potrebi, dodajte jednu do dve kašike srebrne vode u vodu Vašeg psa. 


2. Ulje origana
"Origano ulje je najjači biljni antiseptik. Poseduje izražena antibakterijska, antivirusna, germicidna, antiparazitna i antioksidativna svojstva. Dokazano eliminište gljivicu kandidu, bakterije ešerihiju koli, salmonelu, stafilokoke i još preko 20 drugih bakterija, medju kojima su Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Micrococcus flavus, Bacillus subtilis, Enterobacter cloacae, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium itd.“ 
Izvor
Naučna istraživanja su dokazala da se pozitivno dejstvo ulja origana najviše svodi na karvakrol i timol - ovo su moćni fenoli koji imaju sposobnost da ubiju štetne bakterije i mikrobe.


Može se upotrebiti oralno ili lokalno. Po potrebi, koristite dve do tri kapi tri puta dnevno.


3. Manuka med
Manuka med je monofloralni med koji se proizvodi na teritoriji Novog Zelanda i u Australiji iz nektara Leptospermum scoparium, odnosno mānuka drveta. Pokazao je antibakterijska svojstva. Koristi se u terapeutske svrhe. Metilglioksal je glavni antibakterijski sastojak manuka meda.
Izvor

„Ovaj med ne samo da ima potencijal da ograniči rast patogena, već postoje i dokazi da promoviše lečenje. Nijedan drugi antimikrobni agent ne poseduje ove karakteristike."
Rose Cooper, mikrobiolog


Možete ga koristiti u lečenju rana, posekotina i apscesa. Naučna istraživanja su takođe dokazala da manuka med veoma efektivno leči gastritis i ostale digestivne probleme. 


Izvor teksta: Dogs Naturally Magazine

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen